All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

Награде за најбоље

Ученици наше школе су на свим нивоима овогодишњих такмичења остварили значајан успех и својим резултатима на најбољи начин представили себе и нашу школу. Због уложеног труда и показаног високог степења знања из различитих области, међу њиховим другарима појавила се жеља да труд својих другара награде симболичним поклонима. Будући да је један од приоритета савременог образовања и развијање предузетничких компетенција код ученика, реализовање ове идеје је омогућило усавршавање и развијање предузетничког духа код ученика. Ученици трећег, четвртог, петог и шестог разреда наше школе осмислили су и направили разне украсне рамове за фотографије и честитке за своје успешне другаре, којим ће на крају школске године бити награђени.

АЛБУМ са фотографијама

 

Макси школски караван у ОШ „Момчило Настасијевић”

Према последњим истраживањима Института за јавно здравље  „Др Милан Јовановић Батут“ у Србији око 56 одсто деце конзумира поврће, али је тај проценат и даље недовољан и више од десет година се није мењао. У жељи да им приближи значај поврћа и важности здравије исхране, данас је и у нашу школу стигао Макси школски караван.

Кроз игру и кратке едукативне приче о благотворном дејству редовног конзумирања поврћа, ђаци прваци сазнали су које поврће би требало да се једе да би имунитет био јак, да би вид био добар, срце издржљиво, да би мозак брзо радио, као и мноштво других интересантних и корисних информација о поврћу.

Сваки ученик је добио на поклон Макси цегер за куповину и илустровани кувар са здравим рецептима уз помоћ којих ће моћи да, заједно са родитељима, припремају укусне залогаје од поврћа.

АЛБУМ са фотографијама

У недељу сви на стадион "Металац"!!!

Ученици наше школе, њихови родитељи, као и наставници, у склопу акције "Изађи напоље@, играј се!", наредног викенда биће гости на стадиону „Металац“, на утакмици ФК Металац - ФК Борац, Чачак. Утакмица је заказана за недељу, 30.септембар, од 19.00 сати, а за сву нашу заинтетресовану децу, родитеље, наставнике, отворена је трибина ИСТОК.

Окупљање заинтересованих је у 18.30 код источне трибине, а улаз је бесплатан. Део ученика (11) треба да буде на централном улазу на стадион у 18.45, где ће од клуба добити мајице са логом и они ће у 18.55 сати изаћи на терен са фудбалерима. По завршеној церемонији деца ће се придружити осталим ученицима на источној трибини.

Сви на стадион!!!

Metalac izadji napolje igraj se

"Изађи напоље! Играј се!"

Спортско друштво Металац и наша школа заједничким снагама реализовали су акцију под слоганом "Изађи напоље! Играј се!". Циљ акције је да заједно ојачамо жељу и потребу деце да се кроз игру што више међусобно друже и развијају спортски дух, као и да општу спортску климу у нашем граду подигнемо на виши и здравији ниво. Да заједно ширимо вредност дељења радости и среће коју собом носи контакт са спортом, како садашњим тако и будућим генерацијама младих. Да смањимо ризике и опасности са којима се сусрећу током одрастања.

Опширније...

Дан државности Републике Србије

Поводом Дана државности Републике Србије, 15. фебруара 2018. године, у нашој школи уприличена је свечаност у организацији Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године. Поред чланова Друштва и директора Музеја рудничко-таковског краја Александра Марушића, који су се обратили присутним гостима, у овој свечаности су учествовали и ученици наше школе. Уз пратњу школског хора и оркестра под руководством наставника музичке културе Александра Радојичића, пригодан програм су извели и чланови драмско-рецитаторске секције наше школе са својом наставницом српског језика Наташом Буха. 

АЛБУМ са фотографијама