All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390

Важно обавештење за ученике и родитеље

Друго полугодиште школске 2018/2019. године, због реконструкције наше школе, реализоваћемо у просторијама које су нам уступиле друге градске школе и Војска Србије. Будући да ћемо наредних 79 наставних дана провести као гости, апелујемо на све учеснике образовно-васпитног процеса да се одговорно односе према имовини наших домаћина, њиховим правилима, процедурама и свакодневном ритму.

 

Распуст је продужен због епидемије грипа! Друго полугодиште почиње у понедељак, 25. фебруара 2019. године према следећем распореду:

Први и други разред наставу ће похађати у просторијама Касарне „Војвода Радомир Путник“. Настава ће почети у 7.30 часова, а као улаз за ученике биће отворена капија бр. 2 (улаз из главне улице). 

- Трећи разред наставу ће похађати у просторијама Економско-трговачке школе „Књаз Милош“. Настава ће почети у 13.40 часова.

Четврти разред наставу ће похађати у просторијама Економско-трговачке школе „Књаз Милош“. Настава ће почети у 7.30 часова.

Пети, шести, седми и осми разред наставу ће похађати у просторијама ОШ „Свети Сава“ (Трећа основна). Настава ће почети у 12.50 часова. Свако одељење ће имати своју учионицу, а користиће и кабинет за информатику, радионицу за техничко и фискултурну салу. Одељењске старешине ће ученике увести у школу и спровести до предвиђених учионица.

 

Школска кухиња ће наставити да функционише као и до сада, са истим добављачем. Саветујемо родитељима да ученици користе школску кухињу или да од куће понесу ужину, јер не препоручујемо напуштање простора и дворишта у којима ћемо одржавати наставу.

Управа школе и стручне службе (директор, секретар, рачуноводство, психолог) биће смештени у просторијама Касарне „Војвода Радомир Путник“. За све додатне информације можете нас контактирати на следећи бр. телефона 720-390. Родитељи који из неког разлога желе да посете директора или другу службу, претходно треба да се најаве на поменути број телефона, поштујући правила Војске Србије.

За улазак запослених у круг касарне предвиђена је капија бр. 1 (главни улаз).

О детаљима коришћења градског превоза за потребе ученика обавестићемо вас током наредних дана.

До поновног виђења у новом простору Друге основне школе, 1. септембра 2019. године, желимо вам пуно успеха!

Све нове информације, или измене постојећих, биће објављене у овом чланку. Пратите нас!

НОВО

- Старији разреди (прва смена) - распоред часова и дежурство

- Старији разреди (друга смена) - распоред часова и дежурство

- Распоред звоњења - за 5, 6, 7. и 8. разред

- Распоред звоњења - за 3. и 4. разред

 

Позив породицама са троје и више деце да се пријаве за коришћење картица „три плус – цене минус“

Општина Горњи Милановац је 3. јануара 2019. године примљена у чланство Удружења "ПОКРЕТ ЗА ДЕЦУ - ТРИ ПЛУС" и прихватила је на себе обавезу да свим породицама са територије општине Горњи Милановац које имају троје или више деце и испуњавају услове, обезбеди картице "ТРИ ПЛУС - ЦЕНЕ МИНУС", које својим носиоцима дају погодности у плаћању роба и услуга широм Србије. Списак предузећа и установа на територији целе Србије код којих корисници моry да остваре погодности доступан је на интернет презентацији удружења www.triplus.org.rs

Да бисте остварили право на картицу потребно je следеће:

- попуњен образац захтева за издавање картице, са подацима о носиоцу и свој деци у породици без обзира на узраст, треба предати на писарници Општинске управе општине Горњи Милановац, Таковска 2,

- носилац картице мора да има пребивалиште на територији општине Горњи Милановац,

- бар једно од троје или више деце носиоца треба да је малолетно и да живи у породици подносиоца, при чему је статyс усвојене деце у потпуности изједначен са биолошком, у складу са законом.

Опширније...

Дводневни тренинзи интелектуалних вештина

Дводневни тренинзи за ученике основних школа са подручја наше општине одржани су у просторијама ОШ „Момчило Настасијевић“. Први тренинг, Брзо читање, одржан је 29. и 30. новембра, а други, Технике памћења, 6. и 7. децембра 2018. године. Програми су намењени ученицима од петог до седмог разреда, а реализовали су их едукатори Школе интелектуалних вештина

Опширније...

Музичка школа у просторијама Друге основне

Од данас ће ученици и наставници Музичке школе "Др Војислав Вучковић" из Чачка, Издвојено одељење у Горњем Милановцу, у просторијама наше школе наставити свој дугогодишњи образовни рад. Остварењем сарадње наше школе и МШ "Др Војислав Вучковић, у истом дворишту ће се наћи основна школа, вртић, музичка школа и просторије за дневни боравак деце са посебним потребама, чиме ће деци и њиховим родитељима бити омогућено да на једном месту, у познатом окружењу, остваре дечје потребе и жеље, а себи уштеде време.

Опширније...