All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Музичка школа у просторијама Друге основне

Од данас ће ученици и наставници Музичке школе "Др Војислав Вучковић" из Чачка, Издвојено одељење у Горњем Милановцу, у просторијама наше школе наставити свој дугогодишњи образовни рад. Остварењем сарадње наше школе и МШ "Др Војислав Вучковић, у истом дворишту ће се наћи основна школа, вртић, музичка школа и просторије за дневни боравак деце са посебним потребама, чиме ће деци и њиховим родитељима бити омогућено да на једном месту, у познатом окружењу, остваре дечје потребе и жеље, а себи уштеде време.

Опширније...

Нови правилници у школској 2018/2019. години

У предстојећој, школској 2018/2019. години, ученици првог и петог разреда похађаће наставу према новим програмима и плановима који су објављени у "Службеном гласнику РС-Просветном гласнику". У наставку можете погледати најновије прописе, али и раније донете законе и правилнике који су и даље на снази. Поред тога, Завод за унапређивање образовања и васпитања припремио је препоруке за реализацију нових програма у школској 2018/2019. години.

Препоруке за планирање образовно-васпитног рада у складу са новим програмима

Нови правилници за школску 2018/2019. годину

Закони и правилници у основном образовању

 

Прво место на Aqua Viva конкурсу!

На  великом Aqua Viva конкурсу "Покренимо нашу децу", међу 36 основних школа из целе Србије, рад ученика одељења 2/3 и њихове учитељице Љиљане Ђуровић освојио је прво место. Најбоље и најкреативније одељење изабрано је данас, на Дан Светог Саве. У програм "Покренимо нашу децу" укључено је 1206 школа из целе земље.

Требало је показати како учитељи, заједно са својим ђацима, примењују све моделе вежбања које је осмислио тим стручњака, а наши ученици су се показали као најуспешнији. Период обухваћен посматрањем био је од 30. октобра до 22. децембра 2017. године. Одељења која су правилно и редовно примењивала вежбе добиће вредне и незаборавне награде.

Опширније...

ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ и у нашој школи

У оквиру акције „Читалачки маратон”, коју је покренула Издавачка кућа  „Клет”, а подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у основним школама широм Србије заинтересовани ученици и наставници (ментори) оформили су Читалачке клубове.

Опширније...

Електронски дневник

esdnevnik

Временска прогноза

Ведро

10°C

Горњи Милановац

Ведро
Среда
Претежно облачно
3°C / 13°C
Четвртак
Делимично облачно
3°C / 10°C

Фото албуми

fotografije