All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

Мама, тата, желим секу или брата!

Министар за бригу о породици и демографију, Радомир Дмитровић, данас је посетио Горњи Милановац. Министра су дочекали представници локалне самоуправе са којима је обишао ОШ „Момчило Настасијевић“, где се сусрео са директорком школе, Драганом Никитовић. Ученик трећег разреда, Петар Петровић, дочекао је министра „Здравицом народу српском“, уз музичку пратњу на виолини Теодоре Станкић и Кристине Симоновић, ученица осмог разреда.

Министар је присуствовао часу рецитаторске секције која је одржана путем интернета, преко гугл мита (google meet), платформе која се у нашој школи користи у настави за ученике када наставу прате од куће. У наставку посете школи, министар је посетио одељење првог разреда целодневне наставе које чини знатан број ученика који су треће дете у породици, што је позитиван пример у време када се број деце драстично смањује.

АЛБУМ са фотографијама

Целодневна настава током пандемије и скраћених часова, пружа могућност да деца остану дуже у школи, са вршњацима и под надзором учитељица, док су родитељи на послу. У наредној, школској 2021/2022. години, наша школа ће уписати два одељења целодневне наставе и једно одељење класичне наставе.

Упис у први разред почиње ускоро, од 1. априла. Будући да је предупис првака са подручја које не припада нашој школи почео, током марта месеца родитељи ове деце могу нам се обратити и поднети захтев за упис, на који ћемо одговорити у најкраћем року. Више о упису првака прочитајте у следећем чланку.

Upis 2021 2022

Почетак другог полугодишта школске 2020/2021.

Друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године. Наставни процес ћемо реализовати по систему од почетка ове школске године (одељења су подељена на А и Б групу које наизменично иду у школу). 

На почетку другог полугодишта наставу ћемо започети по следећем распореду:

1. и 3. разред - преподневна смена (прво група Б)

2. и 4. разред - поподневна смена (прво група Б)

5 - 8. разред - преподневна смена (група Б)

 

Молимо родитеље/старатеље да обавесте одељењске старешине: уколико је дете позитивно на корону; уколико је у изолацији због контаката; уколико дете треба да похађа наставу онлајн, по препоруци лекара.

 

Информације о цени кухиње

Сатница и распоред часова

Почетак нове 2020/2021. школске године

Школска 2020/2021. година почиње у уторак, 1. септембра. С обзиром на епидемиолошке услове наставни процес ћемо реализовати у мањим групама. Сва одељења (сем ученика 1. разреда) биће подељена на две групе (по редоследу у дневнику, А група – прва половина ученика, Б група – друга половина ученика у одељењу). Свака група ученика имаће своју учионицу коју неће мењати.

 

Пријем ученика 1. разреда организоваћемо у понедељак, 31. августа, од 10.00 часова.

Пријем ученика 5. разреда организоваћемо у понедељак, 31. августа, од 12.00 часова.

 

На почетку школске године наставу ћемо започети на следећи начин:

1. разред - цело одељење 1/1 од 7.30 часова, одељења 1/2 и 1/3 целодневне наставе - пријем ученика од 7.00 до 8.00 часова

2. разред - одељење 2/1 - А група од 12.30 часова, Б група од 15.15 часова, одељења 2/2 и 2/3 целодневне наставе - пријем ученика од 7.00 до 8.00 часова

3. разред - А група од 7.30 часова, Б група од 10.15 часова

4. разред - А група од 12.30 часова, Б група од 15.15 часова

5. разред - од 7.30, А група (понедељак, среда, петак), Б група (уторак, четвртак)

6. разред - од 7.30, А група (понедељак, среда, петак), Б група (уторак, четвртак)

7. разред - од 7.30, А група (понедељак, среда, петак), Б група (уторак, четвртак)

8. разред - од 7.30, А група (понедељак, среда, петак), Б група (уторак, четвртак)

НАПОМЕНА: Групе у старијим разредима ротирају дане сваке недеље. Данима када не иду у школу ученици су у обавези да наставу прате преко РТС-а. Часове из одређених предмета имаће онлајн, а детаљнија објашњења ће добити од предметних наставника.

У наставку можете погледати табеларни преглед распореда часова по сменама и разредима.

Опширније...