All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

nastava na daljinu posle vanrednog

„Моје место мој херој“

Ученици ОШ „Момчило Настасијевић“ и ОШ „Свети Сава“, са својим професоркама српског језика Наташом Буха и Вањом Милошевић, учестовали су у пројекту „Моје место мој херој“ чији је носилац удружење „Сцио“. Заједно су градили приче о знаменитим људима Рудничко-таковског краја.

Десет одабраних личности, које су обележиле различите епохе и припадале различитим друштвеним миљеима, поново причају своје приче, овог пута уз помоћ модерних технологија, кроз кратке филмове. Учесници пројекта су наши ученици Огњен Милићевић, Јана Касаповић, Анђела Ивановић – 7. разред, Николина Томашевић – 8. разред, Јана Симовић – 5. разред и наставница Наташа Буха.

Погледајте све филмове на јутјуб каналу Удружења "Сцио"

Корона вирус - мере заштите

Поштујући следећа правила можете смањити могућност да се заразите или проширите корона вирус:

Редовно и темељно перите руке трљањем руку антисептицима на бази алкохола или их перите сапуном и водом.

Зашто? Прање руку сапуном или употребом антисептика на бази алкохола убијају се вируси који могу бити на вашим рукама.

Одржавајте најмање метар удаљености између себе и свакога ко кашље или кија.

Зашто? Кад неко кашље или кија, из носа или уста прскају мале капљице течности које могу садржавати вирус. Ако сте преблизу, можете удахнути капљице, укључујући и корона вирус, ако особа која кашље има болест. 

Избегавајте додиривање очију, носа и уста.

Зашто? Рукама додирујете многе површине и могу покупити вирусе. Једном када се контаминирају, руке могу да пренесу вирус у ваше очи, нос или уста. Одатле вирус може ући у ваше тело и заразити вас.

Обавезно се придржавајте добре респираторне хигијене: и ви и људи око вас. То значи да треба да покријете уста и нос савијеним лактом или марамицом када кашљете или кијате. Затим одмах одложите употребљену марамицу у канту.

Зашто? Капљице шире вирус. Придржавајући се добре респираторне хигијене, заштитите људе око себе од вируса као што су прехлада, грип и KОВИД-19.

Останите код куће ако вам није добро. Ако имате повишену температуру, кашљете и отежано дишете, потражите лекарску помоћ.

Зашто? Националне и локалне власти имаће најновије информације о ситуацији о вирусу. Позовите унапред свог лекара. Позив унапред омогућиће вашем лекару да вас брзо усмери у праву здравствену установу. То ће вас заштитити и помоћи у спречавању ширења вируса и других инфекција.

Будите информисани о најновијим дешавањима. Следите савете лекара у вези корона вируса.   www.covid19.rs

Зашто? Националне и локалне власти имаће најновије информације о томе да ли се корона вирус шири у вашем граду/земљи. Они су у најбољем положају да саветују шта људи из вашег краја треба да раде да би се заштитили.

Будите у току са најновијим жариштима корона вируса (градови или локалитети где се КОВИД-19 шири). Ако је могуће, избегавајте путовања - посебно ако сте старија особа или имате дијабетес, болести срца или плућа.

Зашто? Постоји већа вероватноћа да се заразите у овим подручјима.

 

Извор: https://www.stetoskop.info

Председник Републике Србије у посети Школи

фото: Стефан Стојановић

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је посетио адаптирану и реновирану зграду ОШ „Момчило Настасијевић“, а у пратњи министра просвете Младена Шарчевића, директора Канцеларије за управљење јавним улагањима Марка Благојевића, директора школе Драгане Никитовић и руководства општине Горњи Милановац на челу са председником општине Дејаном Ковачевићем. Делегација је обишла школу, трпезарију, малу и велику фискултурну салу, кабинет биологије, посетила одељења првог разреда целодневне наставе. Конференција за новинаре одржана је у главном школском холу.

Опширније...

Повратак у школу

Од понедељка, 24. фебруара 2020. године, почиње настава у другом полугодишту. Будући да је реконструкција школе окончана ученици полугодиште настављају у новом простору. Сви ученици ће похађати преподневну смену са почетком наставе од 7.30 часова. 

Распоред часова за преподневну смену (од 24. фебруара 2020)

Распоред звоњења

Распоред дежурства запослених (ученици не дежурају)

Ценовници

 NADOKNADA CASOVA

Крај првог полугодишта

Према календару образовно-васпитног рада крај првог полугодишта предвиђен је за 31. јануар. Почетак другог полугодишта одложен је за 24. фебруар 2020. године (услед епидемије грипа) у простору наше реновиране школе. Распоред активности на крају првог полугодишта је следећи:

Одељењска већа - 11.00 до 15.00 часова (31. јануар)

Наставничко веће - 10.00 часова (4. фебруар)

Родитељски састанци - 17.00 часова (13. фебруар) у простору наше реновиране школе.