All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393
 

Распоред наставе

raspored nastave baner

Настава на даљину за старије разреде од 30. новембра

-  Од понедељка, 30. новембра 2020. године, образовно-васпитни рад у другом циклусу (ученици од 5. до 8. разреда) наставићемо путем наставе на даљину, преко платформе GOOGLE MEET (УПУТСТВО), уз коришћење свих ресурса (часови емитовани на РТС-у, дигитални садржаји из дигиталних уџбеника издавача чији се уџбеници користе и друго).

- Ученици првог циклуса (од 1. до 4. разреда) наставу ће наставити да похађају као и до сада, у школи.

- Наставу ћемо реализовати према важећем школском распореду часова.

- Часови за старије разреде трају до 45 минута и сваког дана почињу у 8.00 часова, по следећем распореду:

Raspored onlajn od 30.11.2020

- Часове на РТС-у ученици могу пратити директно или касније (уколико се преклапају са школским распоредом). Током сваког наставног дана снимци часова биће постављени у поподневним сатима на следећој платформи по разредима:

ПЕТИ РАЗРЕД (5 - други линк)

ШЕСТИ РАЗРЕД (6 - други линк)

СЕДМИ РАЗРЕД (7 - други линк)

ОСМИ РАЗРЕД (8 - други линк

- У евиденцији присуства ученика биће евидентирани ученици који нису присуствовали часу путем наставе на даљину.

- Уколико наставник/ученик нема материјално-техничке услове рада, треба да обавести школу.

- На основу уписаних оцена и ангажовања ученика у наредном периоду (излагање, израда и презентовање радова, резултата истраживања, модела, цртежа, учешћа у дебати, дискусији, писање есеја, домаћих задатака…) биће омогућено извођење закључне оцене.

- Изузетно, уколико ученик има елемената за већу оцену, може да одговара у школи уз поштовање свих епидемиолошких мера.

- Прво полугодиште се завршава у петак, 18. децембра 2020. године

- Зимски распуст траје до 18. јануара 2021. године, када почиње друго полугодиште.

 

Пратите нас редовно. Све вести у категорији НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Настава на даљину у школској 2020/2021.

У школској 2020/2021. години наставу реализујемо у школи у мањим групама (А и Б група - прва и друга половина одељења). Ученици млађих разреда (1-4. разред) наставу похађају сваког дана, док ученици старијих разреда наставу похађају сваког другог дана (А група - понедељак, среда, петак; Б група - уторак, четвртак). Групе сваке недеље мењају дане којима иду у школу. Данима када не иду у школу, ученици те групе наставу треба да прате путем телевизијских часова на неки од следећих начина:

- путем класичне или кабловске телевизије - на РТС 2 каналу (5. разред) и РТС 3 каналу (6, 7. и 8. разред) 

- преко РТС планете (погодно за гледање преко компјутера или телефона у било које време)

- преко андроид апликације Орион (бесплатно и без регистрације гледајте часове распоређене по разредима у било које време, у одељку "Моја школа")

- преко андроид апликације РТС Моја школа (бесплатно и без регистрације гледајте часове распоређене по разредима у било које време)

- Распоред наставе на РТС-у по разредима - погледајте

 

У случају да ученици поједине предмете слушају онлајн, или будемо принуђени да услед епидемиолошке ситуације у потпуности пређемо на онлајн наставу, у нашој школи смо се определили за Гугл учионицу. Дакле, сви ученици наше школе користиће искључиво ову платформу. Неће се догодити да један наставник или учитељ ради на Виберу, други на Зуму, трећи на Мајкрософт тимсу итд. За сваког ученика креиран је један мејл помоћу којег ће приступати свим предметима на једном месту (пример ученичког мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.), чиме ћемо поједноставити и унифицирати приступ предметима и садржајима. Поменутом мејлу ученици ће приступати преко GMAIL-a, или директно у Гугл учионицу.

Детаљнија видео објашњења за коришћење Гугл учионице можете погледати на овом линку - УПУТСТВА за Гугл учионицу

 

Пратите нас редовно. Све вести у категорији НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Онлајн тестирање за ученике 8. разреда - пробни завршни испит

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које су на снази у Републици Србији, пробни завршни испит ће ове школске године бити спроведен на другачији, онлајн начин.

Онлајн тестирање ће ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања, односно, основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета. Из тог разлога, децо, урадите овај тест сами, поштено, без помоћи уџбеника или родитеља, јер неће утицати ни на ваше оцене, нити ћете имати негативних последица.

Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања биће реализован преко платформе https://www.mojaucionica.gov.rs/. Ученици ће платформи приступати користећи исте налоге који су за потребе приступа платформи Microsoft Teams достављени школама, а одељењске старешине их проследиле ученицима.

Опширније...

Платформе за учење у нашој школи

С обзиром на вештине, знања и могућности, како ученика, тако и наставника, у нашој школи се настава на даљину, тј. комуникација између ученика и наставника одвија на неки од следећих начина (у зависности од одељења и разреда) :

- Вибер - инсталирајте

- Гугл учионица - приступ (помоћу вашег мејла, а шифра се добија од учитеља/предметног наставника)

- Мајкрософт Тимс - приступ (приступни мејл и лозинка се добија од учитеља/одељењског старешине)

- Зум - приступ (помоћу вашег мејла) 

- електронска пошта - отворите налог (уколико већ немате) 

- Блог за историју - погледајте (слободан приступ, без регистрације)

- РТС 2 - за ученике млађих разред

- РТС 3 - за ученике старијих разреда

 

- ВИДЕО УПУТСТВА за приступ платформама за учење на даљину - погледајте

 

Пратите нас редовно. Све вести у категорији НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Настава историје

Поштована децо и родитељи, наставу историје у ОШ "Момчило Настасијевић" и помоћ око савладавања садржаја можете пратити и добити преко блога https://istorijamomcilo.blogspot.com Није потребна било каква регистрација, само интернет веза. Редовно пратите садржаје (по данима када сте у распореду имали часове историје). На истом месту ћемо радити кратке тестове (налик квизовима) и задатке о чему ћете бити обавештени неколико дана унапред. Уџбеник нек вам буде на првом месту, а овај блог помоћ и водич кроз градиво.

 Пратите нас редовно. Све вести у категорији НАСТАВА НА ДАЉИНУ