All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Часови наших наставника на РТС Планети

Наставници првог и другог циклуса основних школа у Моравичком округу припремили су и снимили, за потребе учења на даљину и за портал РТС-Планета, 273 часа који ће бити емитовани од среде 24. марта 2021. године, па све до друге половине априла.

Међу наставницима из Округа нашле су се и наше колеге: Љиљана Ђуровић, Зорица Јевтовић, Јасмина Марковић, Наташа Буха, Ненад Станкић, Јасмина Мијатовић и Сања Костић, који су реализовали одређене наставне јединице или учествовали у подршци својим колегама.

У наставку можете погледати листу са свим часовима наших колега који су до сада одржани, а остале ћемо додати ускоро (списак часова излиставате преко иконе на видеу - три водоравне линије и стрелица).

Ненад Станкић - Математика за 8. разред (102. час)

Ненад СтанкићМатематика за 8. разред (103. час)

Настава на даљину за старије разреде од 15. марта

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Србији, у складу са препорукама Кризног штаба од 12. марта 2021. године, донета је одлука да се, у седмици од 15. до 19. марта 2021. године, за све разреде другог циклуса основне школе настава реализује путем наставе на даљину.

- Образовно-васпитни рад у другом циклусу реализује се путем наставе на даљину преко платформе GOOGLE MEET, уз коришћење свих ресурса (часови емитовани на РТС-у, дигитални садржаји из дигиталних уџбеника издавача чији се уџбеници користе и друго).

- Настава се реализује према важећем распореду часова.

- Часови почињу у 7.30 и трају до 45 минута.

Raspored onlajn od 7.30 po 45 min

- Припремна настава за ученике осмог разреда наставиће се путем електронске платформе за учење по утврђеним терминима.

- У евиденцији присуства ученика биће евидентирани ученици који нису присуствовали часу путем наставе на даљину.

- Уколико наставник/ученик нема материјално техничке услове рада, обавестити школу.

- Ученици се поред формативног оцењивања, оцењују и на основу њихових активности, резултата рада, излагања, израда и презентовање презентација, резултата истраживања, модела, цртежа, учешћа у дебати, дискусији, писање есеја, домаћих задатака итд.

- Ученици млађих разреда, наставу ће похађати у школи кроз непосредан образовно- васпитни рад. Настава за ученике одељења 2/1 и трећег разреда реализује се у првој смени у учионици коју су користили у периоду од 30.11- 18.12. 2020. године.

- Настава се организује за све ученике у првој смени. Целодневна настава се организује према сатници као и до сада.

Настава на даљину за старије разреде од 30. новембра

-  Од понедељка, 30. новембра 2020. године, образовно-васпитни рад у другом циклусу (ученици од 5. до 8. разреда) наставићемо путем наставе на даљину, преко платформе GOOGLE MEET (УПУТСТВО), уз коришћење свих ресурса (часови емитовани на РТС-у, дигитални садржаји из дигиталних уџбеника издавача чији се уџбеници користе и друго).

- Ученици првог циклуса (од 1. до 4. разреда) наставу ће наставити да похађају као и до сада, у школи.

- Наставу ћемо реализовати према важећем школском распореду часова.

- Часови за старије разреде трају до 45 минута и сваког дана почињу у 8.00 часова, по следећем распореду:

Raspored onlajn od 30.11.2020

- Часове на РТС-у ученици могу пратити директно или касније (уколико се преклапају са школским распоредом). Током сваког наставног дана снимци часова биће постављени у поподневним сатима на следећој платформи по разредима:

ПЕТИ РАЗРЕД (5 - други линк)

ШЕСТИ РАЗРЕД (6 - други линк)

СЕДМИ РАЗРЕД (7 - други линк)

ОСМИ РАЗРЕД (8 - други линк

- У евиденцији присуства ученика биће евидентирани ученици који нису присуствовали часу путем наставе на даљину.

- Уколико наставник/ученик нема материјално-техничке услове рада, треба да обавести школу.

- На основу уписаних оцена и ангажовања ученика у наредном периоду (излагање, израда и презентовање радова, резултата истраживања, модела, цртежа, учешћа у дебати, дискусији, писање есеја, домаћих задатака…) биће омогућено извођење закључне оцене.

- Изузетно, уколико ученик има елемената за већу оцену, може да одговара у школи уз поштовање свих епидемиолошких мера.

- Прво полугодиште се завршава у петак, 18. децембра 2020. године

- Зимски распуст траје до 18. јануара 2021. године, када почиње друго полугодиште.

 

Пратите нас редовно. Све вести у категорији НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Настава на даљину у школској 2020/2021.

У школској 2020/2021. години наставу реализујемо у школи у мањим групама (А и Б група - прва и друга половина одељења). Ученици млађих разреда (1-4. разред) наставу похађају сваког дана, док ученици старијих разреда наставу похађају сваког другог дана (А група - понедељак, среда, петак; Б група - уторак, четвртак). Групе сваке недеље мењају дане којима иду у школу. Данима када не иду у школу, ученици те групе наставу треба да прате путем телевизијских часова на неки од следећих начина:

- путем класичне или кабловске телевизије - на РТС 2 каналу (5. разред) и РТС 3 каналу (6, 7. и 8. разред) 

- преко РТС планете (погодно за гледање преко компјутера или телефона у било које време)

- преко андроид апликације Орион (бесплатно и без регистрације гледајте часове распоређене по разредима у било које време, у одељку "Моја школа")

- преко андроид апликације РТС Моја школа (бесплатно и без регистрације гледајте часове распоређене по разредима у било које време)

- Распоред наставе на РТС-у по разредима - погледајте

 

У случају да ученици поједине предмете слушају онлајн, или будемо принуђени да услед епидемиолошке ситуације у потпуности пређемо на онлајн наставу, у нашој школи смо се определили за Гугл учионицу. Дакле, сви ученици наше школе користиће искључиво ову платформу. Неће се догодити да један наставник или учитељ ради на Виберу, други на Зуму, трећи на Мајкрософт тимсу итд. За сваког ученика креиран је један мејл помоћу којег ће приступати свим предметима на једном месту (пример ученичког мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.), чиме ћемо поједноставити и унифицирати приступ предметима и садржајима. Поменутом мејлу ученици ће приступати преко GMAIL-a, или директно у Гугл учионицу.

Детаљнија видео објашњења за коришћење Гугл учионице можете погледати на овом линку - УПУТСТВА за Гугл учионицу

 

Пратите нас редовно. Све вести у категорији НАСТАВА НА ДАЉИНУ

Онлајн тестирање за ученике 8. разреда - пробни завршни испит

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које су на снази у Републици Србији, пробни завршни испит ће ове школске године бити спроведен на другачији, онлајн начин.

Онлајн тестирање ће ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања, односно, основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета. Из тог разлога, децо, урадите овај тест сами, поштено, без помоћи уџбеника или родитеља, јер неће утицати ни на ваше оцене, нити ћете имати негативних последица.

Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања биће реализован преко платформе https://www.mojaucionica.gov.rs/. Ученици ће платформи приступати користећи исте налоге који су за потребе приступа платформи Microsoft Teams достављени школама, а одељењске старешине их проследиле ученицима.

Опширније...