All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Нови правилници у школској 2018/2019. години

У предстојећој, школској 2018/2019. години, ученици првог и петог разреда похађаће наставу према новим програмима и плановима који су објављени у "Службеном гласнику РС-Просветном гласнику". У наставку можете погледати најновије прописе, али и раније донете законе и правилнике који су и даље на снази. Поред тога, Завод за унапређивање образовања и васпитања припремио је препоруке за реализацију нових програма у школској 2018/2019. години.

Препоруке за планирање образовно-васпитног рада у складу са новим програмима

Нови правилници за школску 2018/2019. годину

Закони и правилници у основном образовању

 

Прво место на Aqua Viva конкурсу!

На  великом Aqua Viva конкурсу "Покренимо нашу децу", међу 36 основних школа из целе Србије, рад ученика одељења 2/3 и њихове учитељице Љиљане Ђуровић освојио је прво место. Најбоље и најкреативније одељење изабрано је данас, на Дан Светог Саве. У програм "Покренимо нашу децу" укључено је 1206 школа из целе земље.

Опширније...

ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ и у нашој школи

У оквиру акције „Читалачки маратон”, коју је покренула Издавачка кућа  „Клет”, а подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у основним школама широм Србије заинтересовани ученици и наставници (ментори) оформили су Читалачке клубове.

Опширније...

Милановачки ученици у Македонији, на обележавању Дана примирја у Првом светском рату

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у читавом свету државним манифестацијама које се одржавају 11. новембра у 11 часова, у знак сећања на 11. новембар 1918. године у 11 часова, када је на снагу ступило примирје у Првом светском рату. Поводом обележавања 99. годишњице Дана примирја, истога дана и у исто време, на Српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији одржана је церемонија полагања венаца коју је предводио помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић.

Ученици основних и средњих школа из Горњег Милановца, међу њима и наши осмаци Немања Петровић и Никола Филиповић, уз пратњу наставника историје, који су пар месеци раније учествовали на такмичењу у друштвеној игри „Битка на Дрини“, имали су прилику да присуствују овом догађају, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Удружења бораца Сабор из Горњег Милановца, председника Удружења Воја Боровњака, као и Општине Горњи Милановац.

Опширније...

Пројекат „Основи безбедности деце”

Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, од 1. септембра 2017. године у свим основним школама у Србији реализоваће програм „Основи безбедности деце”.

Циљ програма је стицање нових и унапређење постојећих знања, вештина и ставова ради подизања безбедносне културе ученика. Наставу ће реализовати припадници Министарства унутрашњих послова  који поседују знања и вештине из области које се изучавају, као и пензионисани припадници МУП-а.

Опширније...

Временска прогноза

Претежно облачно

23°C

Горњи Милановац

Претежно облачно
Уторак
Scattered thunderstorms
16°C / 28°C
Среда
Претежно сунчано
16°C / 30°C

Фото албуми

fotografije