All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Сусрети педагога 2017.

У организацији Одељења за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Педагошког друштва Србије 29. и 30. септембра 2017. године на Филозофском факултету у Београду одржани су Сусрети педагога 2017. У оквиру Сусрета одржан је научни скуп на националном нивоу са темом „ВасПИТАЊЕ данас“. Циљ научног скупа је критичко преиспитивање актуелних питања, дилема и проблема као и размена искустава и најновијих научних сазнања о васпитању. 

У поздравној речи присутнима су се обратили доцент др Исидора Јарић, продеканка за наставу Филозофског факултета у Београду, проф. др Драгана Павловић Бренеселовић, управница Одељења за педагогију и андрагогију Филозофског факултета и Наташа Стојановић, председница Педагошког друштва Србије. Пленарна излагања имали су др Никола Поткоњак, професор Филозофског факултета у Београду у пензији и проф. др Мојца Ковач Шебарт са Одељења за педагогију Филозофског факултета у Љубљани.  

Првог дана рад се одвијао пленарно у оквиру четири тематска подручја: Васпитни потенцијали система образовања и васпитања, Остваривање васпитне функције кроз партиципацију, Култура и васпитање, Васпитање и целоживотно учење која су обухватила осамдесет шест саопштења. Наша колегиница МА Љиљана Грујић, прегледним научним радом "Васпитање и слободнo време ученика између теорије и праксе", узела je учешће у раду скупа.

Агенду научног скупа можете погледати на https://www.pedagog.rs/wp-content/uploads/2017/09/Agenda-susreti-pedagoga-2017.pdf

АЛБУМ са фотографијама