All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Израда инструмената формативног оцењивања

 

У суботу, 4. марта 2023. године, у ОШ "Момчило Настасијевић", а у организацији Центра за учење, едукацију и развој креативности „МИНА“, одржан је акредитовани програм стручног усавршавања „Израда инструмената формативног оцењивања“.

Аутори и реализатори програма су:

 - Сања Перовановић, професор српског језика и књижевности – педагошки саветник, Медицинскa школa у Чачку;

 - Данијела Ковачевић Микић, мастер филолошких наука – самостални просветни саветник, Школска управа Чачак;

 - Верица Костић, докторанд на Филолошком факултету у Београду – наставник српског језика и књижевности, ОШ “ Сретен Лазаревић“ у Приликама.

Опширније...

Електронски портфолио наставника и ученика

 

У среду, 12. јануара 2022. године, у нашој школи је реализован семинар "Електронски портфолио наставника и ученика"Организатор програма је Академија Филиповић д.o.o. из Јагодине, a аутори Ивица Лазаревић, Академија Филиповић д.o.o и Братислав Филиповић, мастер економије, Академија Филиповић д.o.o. Обуку је реализовао Горан Ћујић, Академија Филиповић д.o.o.

Опширније...

Оснивање и организовање ученичких задруга

У просторијама наше школе, 6. октобра 2020. године, одржана је обука на тему организовања ученичких задруга. Присутним колегама из ОШ „Иво Андрић“, ОШ „Арсеније Лома“ и наше школе, о задругарству говорили су директор ОШ „Свети владика Николај“ из Брадарца Дејан Животић и директорка Ученичке задруге „Деца Стига“. 

Опширније...

Инклузија од теорије до праксе 2

У четвртак и петак, 27. И 28. августа 2020. године, у нашој школи је реализован семинар Инклузија од теорије до праксе 2. Организатор програма је Центар за образовање и професионални развој из Београда, a аутори Бојан Грујић, дипломирани педагог (Школа креативних вештина, Јагодина) и Слађана Арсић, доктор наука (Висока медицинска школа струковних студија Ћуприја). Реализатори обуке били су Бојан Грујић, дипломирани педагог, Сања Глишовић Костић, наставник информатике.

Опширније...

Обука „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник"

У понедељак и уторак, 1. и 2. јула 2019. године у ЕТШ "Књаз Милош" одржана је обука наставника „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала” (број 5212). У обуци је учествовало петнаест учитељица и наставника наше школе. Водитељ обуке била је колегиница Сања Глишовић Костић.

Циљеви ове обуке су практична примена дигиталних уџбеника у наставном процесу која пружа наставнику могућности за реализацију наставе на савремен начин уз интегрисање наставних садржаја, а самим тим и рационалније коришћење времена; упознавање и обука за рад са савременим алатима система за управљање учењем – LMS платформе, као и подстицање наставника на креирање сазнајно активирајућих активности намењених ученицима у дигиталном окружењу.

Сви полазници  после завршене обуке добиће опрему (лаптоп, пројектор и звучнике) која ће им омогућити лакше коришћење дигиталних уџбеника. Пројектом су обухваћени учитељи и наставници који изводе наставу у првом, другом, петом и шестом разреду. У овим разредима се од ове године примењују нови план наставе и учења и за њих су издавачи уџбеника израдили електронске додатке уџбеницима.

 digitalna ucionica obuka 2019