All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Конференција „Улога уџбеника у савременом образовању“

Двадесет друга научна конференција националног значаја из циклуса „Педагошка истраживања и школска пракса“ под називом „Улога уџбеника у савременом образовању“ одржана је у петак 15. децембра 2017. године на Учитељском факултету у Београду. Наша колегиница МА Љиљана Грујић прихватила је позив организатора да присуствује раду конференције.

Опширније...

Конференција "Образовне промене у Србији: изазови и перспективе"

Институт за педагошка истраживања у Београду у сарадњи са Економским факултетом Универзитета у Београду, Заводом за унапређивање образовања и васпитања и Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, 20. октобра 2017. године организовао је у Београду XXI научну конференцију националног значаја „Педагошка истраживања и школска пракса“ Образовне промене у Србији: изазови и перспективе. У раду конференције учествовала је колегиница МА Љиљана Грујић саопштењем „Промене у стручном усавршавању наставника у Србији – могућности и ограничења“. 

Опширније...

Како успоставити и реализовати међународну просветну сарадњу?

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, 14. октобра 2017. године, одржан је семинар „Како успоставити и реализовати међународну просветну сарадњу?“. Семинар је уписан под редним бројем 495 у Каталогу  програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016/2017. и 2017/2018, компетенције К4, у трајању од једног дана (8 бодова). Реализацији програма присуствовало је 22 наставника, а међу њима и наше колеге: Вера Марковић, Љиљана Јовичић Кацаров и Вера Будеша. 

Опширније...

Сусрети педагога 2017.

У организацији Одељења за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Педагошког друштва Србије 29. и 30. септембра 2017. године на Филозофском факултету у Београду одржани су Сусрети педагога 2017. У оквиру Сусрета одржан је научни скуп на националном нивоу са темом „ВасПИТАЊЕ данас“. Циљ научног скупа је критичко преиспитивање актуелних питања, дилема и проблема као и размена искустава и најновијих научних сазнања о васпитању. 

Опширније...

Учитељице на студијском путовању у Словенију

У организацији Друштва учитеља Горњи Милановац, у периоду од 19. до 23. јуна, реализовано је студијско путовање чланова ДУГМ у Словенију и Аустрију. На пут је кренула група од 51-ог члана. Mеђу њима били су психолог, логопед и директор. Сарадња је остварена уз помоћ учитељицa Гоце Урошевић и Драгице Менцингер. Детаљно је договорен план посете школи 20. јуна. Изузетно гостопримство директорке Марије Валенчак, као и свих запослених, учинило је боравак у Основној школи „Ледина” веома пријатним и незаборавним.

Опширније...

Временска прогноза

Облачно

-1°C

Горњи Милановац

Облачно
Уторак
Облачно
-3°C / 0°C
Среда
Претежно облачно
-3°C / 0°C

Фото албуми

fotografije

Каталог 2016/2018.

katalog 2016 18