All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Стручни скуп о примени нових закона и подзаконских аката

 

У петак 24. маја 2024. у нашој школи је одржан стручни скуп „Примена нових закона и подзаконских аката у области основног и средњег образовања и васпитања“. О недоумицама из основношколских правилника, као и примерима из праксе, имали смо прилику да разменимо мишљења и посаветујемо се са Богољубом Лазаревићем, начелником Одељења за послове средњег образовања и васпитања и образовања одраслих у Сектору за средње образовање и васпитање и образовање одраслих.

 

Увезивање и функционалност наставничке документације

 

У суботу, 25. новембра 2023. године, у просторијама наше школе, одржан је семинар "Увезивање и функционалност наставничке документације" којем је присуствовало 27 запослених, учитеља, наставника и стручних сарадника. Аутори и реализатори семинара били су Сања Перовановић, професор српског језика и књижевности (Медицинска школа Чачак) и Данијела Ковачевић Микић, мастер филолошких наука (Школска управа Чачак). Програм је реализован током једног дана, вреди 8 сати/бодова стручног усавршавања ван установе и обухвата компетенције К1, К18 и К23.

Теме обухваћене семинаром односиле су се на: овладавање структуром школског програма, годишњег плана рада, оперативног плана, методичке припреме, евиденције о ученичким постигнућима (педагошка документација), портфолија наставника и извештаја о раду наставника и установе. Такође, било је речи о уделу наставничке документације у школској документацији, вези самовредновања, вредновања, развојног планирања и документације наставника, повезаности различитих докумената у раду наставника, анализи конкретних примера из праксе и размена добрих примера. 

АЛБУМ са фотографијама

Израда инструмената формативног оцењивања

 

У суботу, 4. марта 2023. године, у ОШ "Момчило Настасијевић", а у организацији Центра за учење, едукацију и развој креативности „МИНА“, одржан је акредитовани програм стручног усавршавања „Израда инструмената формативног оцењивања“.

Аутори и реализатори програма су:

 - Сања Перовановић, професор српског језика и књижевности – педагошки саветник, Медицинскa школa у Чачку;

 - Данијела Ковачевић Микић, мастер филолошких наука – самостални просветни саветник, Школска управа Чачак;

 - Верица Костић, докторанд на Филолошком факултету у Београду – наставник српског језика и књижевности, ОШ “ Сретен Лазаревић“ у Приликама.

Опширније...

Електронски портфолио наставника и ученика

 

У среду, 12. јануара 2022. године, у нашој школи је реализован семинар "Електронски портфолио наставника и ученика"Организатор програма је Академија Филиповић д.o.o. из Јагодине, a аутори Ивица Лазаревић, Академија Филиповић д.o.o и Братислав Филиповић, мастер економије, Академија Филиповић д.o.o. Обуку је реализовао Горан Ћујић, Академија Филиповић д.o.o.

Опширније...

Оснивање и организовање ученичких задруга

У просторијама наше школе, 6. октобра 2020. године, одржана је обука на тему организовања ученичких задруга. Присутним колегама из ОШ „Иво Андрић“, ОШ „Арсеније Лома“ и наше школе, о задругарству говорили су директор ОШ „Свети владика Николај“ из Брадарца Дејан Животић и директорка Ученичке задруге „Деца Стига“. 

Опширније...