All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

Оснивање и организовање ученичких задруга

У просторијама наше школе, 6. октобра 2020. године, одржана је обука на тему организовања ученичких задруга. Присутним колегама из ОШ „Иво Андрић“, ОШ „Арсеније Лома“ и наше школе, о задругарству говорили су директор ОШ „Свети владика Николај“ из Брадарца Дејан Животић и директорка Ученичке задруге „Деца Стига“. 

Опширније...

Инклузија од теорије до праксе 2

У четвртак и петак, 27. И 28. августа 2020. године, у нашој школи је реализован семинар Инклузија од теорије до праксе 2. Организатор програма је Центар за образовање и професионални развој из Београда, a аутори Бојан Грујић, дипломирани педагог (Школа креативних вештина, Јагодина) и Слађана Арсић, доктор наука (Висока медицинска школа струковних студија Ћуприја). Реализатори обуке били су Бојан Грујић, дипломирани педагог, Сања Глишовић Костић, наставник информатике.

Опширније...

Обука „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник"

У понедељак и уторак, 1. и 2. јула 2019. године у ЕТШ "Књаз Милош" одржана је обука наставника „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала” (број 5212). У обуци је учествовало петнаест учитељица и наставника наше школе. Водитељ обуке била је колегиница Сања Глишовић Костић.

Циљеви ове обуке су практична примена дигиталних уџбеника у наставном процесу која пружа наставнику могућности за реализацију наставе на савремен начин уз интегрисање наставних садржаја, а самим тим и рационалније коришћење времена; упознавање и обука за рад са савременим алатима система за управљање учењем – LMS платформе, као и подстицање наставника на креирање сазнајно активирајућих активности намењених ученицима у дигиталном окружењу.

Сви полазници  после завршене обуке добиће опрему (лаптоп, пројектор и звучнике) која ће им омогућити лакше коришћење дигиталних уџбеника. Пројектом су обухваћени учитељи и наставници који изводе наставу у првом, другом, петом и шестом разреду. У овим разредима се од ове године примењују нови план наставе и учења и за њих су издавачи уџбеника израдили електронске додатке уџбеницима.

 digitalna ucionica obuka 2019

 

 

Програм обуке наставника за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења

Обука наставника разредне наставе и стручних сарадника у основним школама за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења одржана је 11. и 12. маја 2019. године у ОШ „Свети Сава“ у Горњем Милановцу. Планирано је да обука траје три дана тако да два дана буде у непосредном извођењу и један дан онлајн. Програм обуке наставника за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења одобрен је решењем министра број: 153-02-00027/2017-07. Обуку су реализовале др Љиљана Ђуровић, професор разредне наставе у ОШ „Момчило Настасијевић“ у Горњем Милановцу и Марина Павловић, психолог у ОШ „Танаско Рајић“ у Чачку.

Уџбеници у рукама наших учитељица

nacionalni prosvetni savetНационални просветни савет донео је одлуку о избору чланова стручне комисије која врши експертизу рукописа уџбеника и уџбеничких комплета за обавезне наставне предмете и изборне програме у основној и средњој школи. Комисија je изабрала експерте за предмете: математика, српски језик, информатика и рачунарство, техника и технологија, физика, музичка култура, географија, биологија, историја, предмети у разредној настави, грађанско васпитање, енглески језик, немачки језик, руски језик и шпански језик. Међу њима налази се и наша колегиница МА Љиљана Грујић, члан комисије која ће вршити експертизу рукописа уџбеника и уџбеничких комплета у разредној настави.

eduka

Колегиница, др Љиљана Ђуровић, остварила је сарадњу са издавачком кућом Едука из Београда и постала рецензент уџбеника из српског језика Читанка за други разред основне школе, уџбеника Латица по латица - латиница за други разред основне школе и уџбеника Језичке поуке, такође за други разред основне школе.