All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Примена индивидуализоване, проблемске, програмиране и егземпларне наставе

У нашој школи, 21. децембра 2018. године, одржан je семинар Примена индивидуализоване, проблемске, програмиране и егземпларне наставе у школи. Организатор програма је Центар за образовање и професионални развој, а аутори Бојан Грујић, дипломирани педагог (Школа креативних вештина) и Марина Пејчиновић, мастер академских студија другог степена (ОШ Бранко Радичевић, Штаваљ). Реализатор програма био је Бојан Грујић, дипломирани педагог. Општи циљеви семинара су: оспособљавање наставника да применом различитих типова наставе и њиховим комбиновањем успешно решавају постављене образовно-васпитне проблеме и захтеве савремене наставне праксе. Специфични циљеви: подстицање и оспособљавање наставника за коришћење индивидуализоване, програмиране, проблемске и егземпларне наставе, на увођење иновација у образовном-васпитном раду, на комбинацију наставних система (типова наставе); подстицање и оспособљавање наставника на квалитетно управљање једноразредним и комбинованим одељењем у оквиру различитих модела методичке организације часа; оспособљавање наставника, да припреми и организује наставу која подстиче креативност ученика и води до ефикаснијег учења. Трајање програма је један дан (8 бодова).

”Језик, култура, образовање”

У оквиру међународног научног скупа "Језик, култура, образовање”, одржаног 2. новембра 2018. године на Педагошком факултету у Ужицу, објављена је монографија под истим називом. У њој се налази прегледни научни рад наше колегинице МА Љиљане Грујић. Поред штампаног издања, монографија доступна и у електронском облику. Монографију ”Језик, кулутра, образовање” можете читати на следећем линку

Семинар „Програм подршке одељењском старешини“

У понедељак, 27. августа 2018. године, у просторијама ОШ "Момчило Настасијевић" одржан је семинар „Програм подршке одељењском старешини“ (васпитни рад, број 78, К3, П4) којем је присуствовало тридесет учитеља и наставника наше школе. Реализаторке семинара биле су стручне сараднице из две чачанске средње школе: Катарина Дуњић Мандић, школски психолог - самостални педагошки саветник Гимназије и Гордана Поповић Божанић, педагог-педагошки саветник Економске школе.

Општи и специфични циљеви семинара реализовани су кроз следеће теме програмa: ненасилна комуникација, одељењска заједница, обавезе одељењског старешине у функцији заштите права ученика, као и кроз различите педагошке ситуације.

Љиљана Грујић на Листи спољних сарадника ЗУОВ-а

Завод за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), 6. фебруара 2018. године, донео је Решење о образовању Листе спољних сарадника Завода за унапређивање образовања и васпитања - Центра за развој програма и уџбеника. На листи од 665 колега из целе Србије нашло се и пет имена из општине Горњи Милановац, а међу њима и наша колегиница МА Љиљана Грујић.

Центaр за развој програма и уџбеника oбјaвио је:

Решење о образовању Листе спољних сарадника Завода за унапређивање образовања и васпитања – Центра за развој програма и уџбеника (ред. бр. 113)

Преглед спољних сарадника Завода за унапређивање образовања и васпитања – Центра за развој програма и уџбеника по пословима (ред. бр. 43)

Конференција „Улога уџбеника у савременом образовању“

Двадесет друга научна конференција националног значаја из циклуса „Педагошка истраживања и школска пракса“ под називом „Улога уџбеника у савременом образовању“ одржана је у петак 15. децембра 2017. године на Учитељском факултету у Београду. Наша колегиница МА Љиљана Грујић прихватила је позив организатора да присуствује раду конференције.

Опширније...

Електронски дневник

moj esdnevnik

Временска прогноза

Cannot get Gornji Milanovac location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

Фото албуми

fotografije

Каталог 2018/2021.

zavod katalog