All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Обука „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник"

У понедељак и уторак, 1. и 2. јула 2019. године у ЕТШ "Књаз Милош" одржана је обука наставника „Дигитална учионица/дигитално компетентан наставник – увођење електронских уџбеника и дигиталних образовних материјала” (број 5212). У обуци је учествовало петнаест учитељица и наставника наше школе. Водитељ обуке била је колегиница Сања Глишовић Костић.

Циљеви ове обуке су практична примена дигиталних уџбеника у наставном процесу која пружа наставнику могућности за реализацију наставе на савремен начин уз интегрисање наставних садржаја, а самим тим и рационалније коришћење времена; упознавање и обука за рад са савременим алатима система за управљање учењем – LMS платформе, као и подстицање наставника на креирање сазнајно активирајућих активности намењених ученицима у дигиталном окружењу.

Сви полазници  после завршене обуке добиће опрему (лаптоп, пројектор и звучнике) која ће им омогућити лакше коришћење дигиталних уџбеника. Пројектом су обухваћени учитељи и наставници који изводе наставу у првом, другом, петом и шестом разреду. У овим разредима се од ове године примењују нови план наставе и учења и за њих су издавачи уџбеника израдили електронске додатке уџбеницима.

 digitalna ucionica obuka 2019