All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

Oбука запослених у области предузетништва

У ОШ „Краљ Александар Први“ одржана је обука од јавног интереса: Програм стручног усавршавања - обуке наставника у области развијања предузетничких компетенција код наставника и ученика и стварању услова за реализацију предузетништва у основним школама, одобрен 17.01.2019. године од стране МПНТР под бр. 610-00-02458/2018-07.

Обуци, која ће надаље бити организованa за 3000 наставника из три стотине школа у периоду фебруар - април 2019. године, присуствовале су наше колеге: Драгана Никитовић, Јелена Вујовић, Ивана Толић, Катарина Божовић, Душица Станкић, Катарина Јовановић, Наташа Буха. Обука за запослене је бесплатна, а сваки учесник добија потврду о савладаном програму стручног усавршавања од јавног интереса у трајању од 16 бодова.

Аутори програма су Весна Картал, мр Мирјана Илић и др Душан Станковић, а организацију и реализацију програма остварује Удружење пословних жена Србије. Садржај обуке обухвата следеће тематске области:

Предузимљивост и оријентација ка предузетништву,

Ученичка задруга као модел предузетништва,

Развијање предузетничког пројекта и

Пројектни портфолио.

Свака школа чији наставници похађају обуку, добиће и Водич за оснивање ученичких задруга, који се израђује за потребе овог пројекта. Најбољи примери добре праксе предузетничких пројеката које школе буду израдиле након обуке, биће објављени на порталу www.skolskopreduzetnistvo.rs, као и на порталу Владе Републике Србије „Србија ствара” www.serbiacreates.rs.

АЛБУМ са фотографијама