All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

„Дијалози у образовању 2017“

Другу годину за редом Друштво истраживача у образовању у Србији организује научну конференцију по позиву „Дијалози у образовању 2017“. Научна конференција је одржана 27. априла 2017. године на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Конференцији је присуствовала наша колегиница МА Љиљана Грујић.
Учесницима конференције у поздравној речи обратиле су се доц. др Исидора Јарић, продеканка за наставу на Филозофском факултету у Београду и др Драгица Павловић Бабић, виша научна сарадница Института за психологију и председница Друштва истраживача у образовању у Србији.
Конференција је подељена у три сесије које су се бавиле питањима секундарних анализа евалуационих студија о: (а) школи и наставницима, (б) школском контексту и функционалној писмености ученика, (в) томе шта нам још резултати могу рећи у области образовања.

Фокус овогодишње конференције је подршка професионалном развоју младих истраживача који су у претходном периоду радили на секундарним анализама података добијених у националним и међународним евалуационим студијама у области образовања (PISA, TIMSS, TALIS). Поред приказа завршених истраживања, на конференцији су представљена и истраживања у настајању, са циљем да конструктивном дискусијом допринесу квалитету истраживања младих колега и колегиница.