All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

„Обрати пажњу на своју унутрашњост!“

У петак, 12. 1. 2018. године у школској библиотеци одржана је друга радионица Читалачког клуба наше школе. Тема ове радионице била је анализа романа „Ја, Алексија“ ауторке Бранке Трифуновић. Сви чланови Читалачког клуба од Издавачке куће „Клет“ добили су бесплатне примерке овог романа. Поред романа, сви чланови и њихова менторка Наташа Буха, библиотекарка школе, добили су и чланске картице Читалачког клуба.

Након прочитаног романа, ученици су с нестрпљењем чекали радионицу на којој ће износити своја запажања, утиске, критике, ставове и размишљања о роману. Мото одржане радионице била је Андрићева мисао „Обрати пажњу на своју унутрашњост“ која на најбољи начин осликава психолошки карактер романа и психолошку мотивисаност понашања главне јунакиње, тринаестогодишње девојчице Алексије. Сви млади читаоци и критичари, чланови Читалачког клуба, одушевили су се овим романом и према њиховим речима роман је прочитан „у даху“. На радионици су били спремни за анализу, разговор, поистовећивање са неким јунаком романа и са узбуђењем говорили одабране цитате из романа.

Овакав вид рада са ученицима показао се као веома успешан, јер смо успели да кроз један занимљив и савремен роман научимо нешто ново, оснажимо се у погледу јавног наступа и одбране својих ставова, научимо нешто о себи. Такође, мисија менторке Читалачког клуба је успела – ученици су са одушевљењем окупљени око књиге, читају, стичу самопоуздање и напредују, али се и друже, шале, размењују мишљења и уче једни од других. На крају дружења неизоставно је било и послужење, јер смо, након исцрпне анализе своје унутрашњости, морали повратити снагу. До следећег романа и следеће радионице, срдачан читалачки поздрав од чланова Читалачког клуба!

АЛБУМ са фотографијама

Е упис

UPIS euprava

Дечја библиотека

digitalna nbs

Порекло становништва

poreklo

Школске публикације

skolske publikacije

Чачанска библиотека

digitalna cacak

moj es dnevnik

Прогноза времена