All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Бесплатни уџбеници за школску 2021/2022.

Почиње пријављивање за доделу бесплатних уџбеника за ученике од првог до осмог разреда.  Пријаве се подносе у школи до 20. фебруара 2021. године. Бесплатни уџбеници ће бити додељивани за следеће категорије:

- за ученике из породица корисника новчане социјалне помоћи,

- ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану

- ученици који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат)

- ученици основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања, који се у својим школама пријаве за доделу бесплатних уџбеника.

Протекле школске године бесплатни уџбеници су додељивани само по једном основу и то не сви уџбеници, већ само одабрани уџбеници за сваки разред:

1) у првом циклусу основног образовања и васпитања за предмете: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас, природа и друштво и страни језик као обавезни предмет;

2) у другом циклусу основног образовања и васпитања за предмете: математика, српски језик и књижевност/матерњи језик, односно српски језик/матерњи језик, први страни језик, географија, историја, хемија, физика и биологија.

После одлуке Владе Републике Србије биће познати сви детаљи о којима ћемо благовремено обавестити ученике и њихове родитеље.