All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Бесплатни уџбеници за школску 2020/2021.

Предмети за које ће се финансирати набавка уџбеника за школску 2020/2021. годину су :

1) у првом циклусу основног образовања и васпитања, за предмете математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас, природа и друштво и страни језик као обавезни предмет;

2) у другом циклусу основног образовања и васпитања, за предмете математика, српски језик и књижевност/матерњи језик, односно српски језик/матерњи језик, први страни језик, географија, историја, хемија, физика и биологија.

Право на доделу уџбеника остварују ученици:

           -          из породица корисника новчане социјалне помоћи,

           -          ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану

           -          ученици који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат)

           -          ученици основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања, који се у својим школама пријаве за доделу бесплатних уџбеника.

ОДЛУКА О ФИНАНСИРАЊУ НАБАВКЕ УЏБЕНИКА СРЕДСТВИМА БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ ("Сл. гласник РС", бр. 66/2020)