All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390

"Покренимо нашу децу"

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Aqua Viva, заједно са Српским савезом професора физичког васпитања и спорта (ССПФВС), покренули су програм „Покренимо нашу децу“ на основу забрињавајућих података и резултата везаних за физичку активност и здравствено стање деце до којих су дошли истраживачи, како у свету тако и код нас.

Овај програм је намењен основцима од првог до четвртог разреда.  Aqua Viva је обезбедила обуку за учитеље из свих основних школа у Србији, креативне материјале за вежбање и стручну подршку из научних, просветних и медицинских области. Ученици ће са својим учитељима свакога дана вежбати по 15 минута према разноврсним моделима вежби које је за потребе програма осмислио Српски савез професора физичког васпитања и спорта. Циљ акције је да школарцима у Србији приближи културу физичке активности у сваком дану, осмишљену тако да превенира све заступљеније поремећаје држања и тела уопште.

Координатор програма за нашу школу је др Љиљана Ђуровић која је спровела обуку учитеља за реализацију овог програма, а том приликом је подељен и неопходни материјал у виду постера и приручника у електронској форми. 

ПОГЛЕДАЈТЕ прилог Телевизије Телемарк

YOUTUBE pogledajte video