All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390

Сусрет са Урошем Петровићем

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Чачку и ОШ „Момчило Настасијевић“, у четвртак 20. априла 2017. године, организовали су „Сусрет са Урошем Петровићем“ у малој сали наше школе.

Урош Петровић је један од најпознатијих савремених српских писаца за децу и младе, добитник је многих награда („Невен“, „Доситејево перо“, неколико награда „Змајевих дечијих игара“ и др.), коаутор је програма „НТЦ систем учења“, гостујући предавач у школама и на факултетима у земљи и иностранству, добитник престижних награда за фотографију и један од најуспешнијих решавача IQ X теста на свету.

Дружење деце са писцем протекло је у веома живој и интерактивној атмосфери. Пишчеве приче-мозгалице и приче у загонеткама представљале су за децу својеврстан изазов, подстицале су их на размишљање, трагање за одговорима и развијање маште. Деца су повезивала оно што знају и оно што слуте, била веома активна и оштрила вијуге, не скривајући одушевљење овим чудесним и необичним светом Урошевих прича, раскошне маште и необичног хумора. 

Иако је дружење трајало дуже од планираног, писац је и после тога провео време у разговору са децом, фотографишући се са њима и потписујући књиге. Овом сусрету, које је било својеврсни спој књижевног сусрета, креативне радионице и позоришне представе, присуствовао је велики број ученика, али и њихових родитеља и наставника.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО YOUTUBE pogledajte video