All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Тихомир Арсић – „Од Куманова до Кајмакчалана“

Драмски уметник Тихомир Арсић, дана 8. децембра 2016. године, одржао је историјску радионицу на тему Балканских ратова и Првог светског рата. Овај креативан час објединио је историју, књижевност, веру, традицију и културу  српског народа.

Надахнуто и са много емоција Тихомир Арсић је говорио о мање познатим детаљима из Првог светског рата и недаћама које су задесиле Србију. Осим тога, ово је била прича о великим херојима и обичним војницима као што су Драгутин Гавриловић, Момчило Гаврић, Милунка Савић… Да се не заборави!

Тихомир Арсић је ученицима поручио да наставе да ходају стопама својих предака, да наставе да ратују, али да ратују учењем страних језика, компјутерима и кошаркашким лоптама, знањем и идејама.

АЛБУМ са фотографијама

Утисци ученика:

Присуствовао сам предавању о Првом светском рату које је одржао познати српски глумац Тихомир Арсић. Час је био веома забаван и поучан, имао је сврху да ученици схвате суштину кроз коју је наш народ прошао. Генерално, један мали, српски народ, а у ствари нација која је претрпела и прошла кроз велике ратове. Измучени српски народ и против великих светских сила налазио је начине да се избори. Велики утисак на мене глумац је оставио својим емоцијама које су нас подстакле да на другачији начин размишљамо о нашој историји.

Лука Петровић, VIII/3

Господин Арсић је дошао у посету нашој школи и ученицима осмог разреда одржао предавање о Првом светском рату и српској патњи и боли. Желела бих да кажем да ми је част што је један такав глумац и велики човек дошао у нашу школу и причао о српској историји и борби наших предака. Његов начин предавања је веома занимљив. Причао је веома осећајно и сваку његову реч слушали смо са пажњом. Током његове приче схватили смо колико је важно да знамо историју своје земље и подсетио нас да треба да поштујемо претке и све Србе који су се толиком страшћу борили да ослободе нашу земљу. Сматрам да је ово предавање колико важно толико и интересантно. Господин Арсић је учинио историју забавнијом и веома сам срећна што је дошао у нашу школу.

Софија Савић, VIII/1

Електронски дневник

esdnevnik

Временска прогноза

SP_WEATHER_BREEZY

15°C

Горњи Милановац

SP_WEATHER_BREEZY
Уторак
Претежно сунчано
3°C / 13°C
Среда
Сунчано
3°C / 15°C

Фото албуми

fotografije