All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

nastava na daljinu posle vanrednog

Музичка школа у просторијама Друге основне

Од данас ће ученици и наставници Музичке школе "Др Војислав Вучковић" из Чачка, Издвојено одељење у Горњем Милановцу, у просторијама наше школе наставити свој дугогодишњи образовни рад. Остварењем сарадње наше школе и МШ "Др Војислав Вучковић, у истом дворишту ће се наћи основна школа, вртић, музичка школа и просторије за дневни боравак деце са посебним потребама, чиме ће деци и њиховим родитељима бити омогућено да на једном месту, у познатом окружењу, остваре дечје потребе и жеље, а себи уштеде време.

Музичка школа "Др Војислав Вучковић“ основана је 1953. године, а званично, као нижа музичка школа, постоји од 1. јануара 1954. године. Школа за основно музичко образовање "Др Војислав Вучковић“ име овог музичара носи од друге половине 60-их година. Дозволу за рад у средњем образовању добија 2006. године и постаје Музичка школа "Др Војислав Вучковић“, у којој се школују два профила, музички извођач и музички сарадник. Школа носи име музиколога, критичара, публицисте, композиторнима, диригента, једног од првих доктора наука код нас. Војислав Вучковић је рођен 18. октобра 1910. године, са 19 година почиње студије у Прагу, а његове наредне године су обележене великим бројем компонованих дела.

Музичка школа "Др Војислав Вучковић" данас, поред матичне школе у Чачку, има у свом саставу и три издвојена одељења: у Горњем Милановцу, Лучанима и Гучи.

У школи постоји једанаест одсека на којима се ученици образују: клавир, хармоника, флаута, кларинет, саксофон, труба, виолина, виолончело, гитара, ренесансна харфа и соло певање.