All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

nastava na daljinu posle vanrednog

ЧИТАЛАЧКИ КЛУБ и у нашој школи

У оквиру акције „Читалачки маратон”, коју је покренула Издавачка кућа  „Клет”, а подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у основним школама широм Србије заинтересовани ученици и наставници (ментори) оформили су Читалачке клубове.

Са великим задовољством вас обавештавамо да су се и наши ученици, који гаје љубав према писаној речи, пријавили за учешће у овој акцији и постали чланови Читалачког клуба наше школе. Они ће, са својом менторком, професорком српског језика и књижевности Наташом Буха, библиотекарком школе, учествовати у радионицама чији је циљ да: негује љубав према читању; подстиче читање са разумевањем, а самим тим и успешније учење; развије и поспеши комуникацијске вештине; унапреди способност усменог и писаног изражавања; оспособи ученике да јавно излажу своја запажања, ставове, мисли и осећања пред колективом… На радионицама ће се дискутовати о романима за децу који су објављени у оквиру ове акције, а који су одабрани од еминентних књижевних критичара и професора књижевности. Част нам је што смо део овог великог тима, а још већа част ће нам бити када вам будемо представили плодове нашег рада у Клубу. Срдачан читалачки поздрав!

Данас је у нашој школи одржана прва радионица Читалачког клуба. Наши вредни читаоци су у школској библиотеци, свом најинспиративнијем окружењу, разговарали о припремним фазама читања. Као прави мали научници уронили су у свет писане речи, упознали се са литературом која им може користити у извршавању задатака и самосталном истраживању, а менторка Клуба је отклонила све потенцијалне недоумице. До следећег дружења, срдачан читалачки поздрав!

АЛБУМ са фотографијама