All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 393

Бесплатни уџбеници за школску 2017/2018.

Почело је пријављивање за доделу бесплатних уџбеника, од првог до осмог разреда, а пријављивање ће трајати до 15. априла 2017. године (с обзиром на предстојеће празнике пријављивање у школи би требало обавити до 12. априла). Бесплатни уџбеници ће бити додељивани у три категорије:

- социјално угрожени родитељи, који поседују  решење да су примаоци новчане социјалне помоћи. Ово решење потребно је приложити одељењском старешини;

- ученици који у школу иду по индивидуалном програму, односно деца са сметњама у развоју или инвалидитетом. Родитељи деце из ове категорије не морају да донесу потврду зато што податке школа већ поседује;

- треће дете или свако следеће дете, у случају да су прва два детета у систему образовања потребно је одељењским старешинама донети уверење да су прва два детета у систему образовања.

Књиге се добијају само по једном основу и не добијају се бесплатно сви уџбеници. Од првог до четвртог разреда деца из једне од три наведене категорије добијају књиге из српског језика, математике, света око нас, природе и друштва и енглеског језика. Ученици другог циклуса, тј. од петог до осмог разреда, добијају књиге из српског језика, математике, енглеског језика, историје, биологије, хемије и физике.

Прочитајте комплетно Обавештење о Пројекту набавке уџбеника за школску 2017/2018. годину.