All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390     032 720 393

nastava na daljinu posle vanrednog

GM green fest

По први пут у нашем граду биће организован едукативни фестивал зелене културе. Циљ је да се путем ове манифестације, у којој могу учествовати сви наши суграђани, подигне ниво еколошке свести становништва Горњег Милановца, као и да се утиче на повећање примарне селекције отпада и проширење селекције отпада.

Фестивал ће бити одржан од 22. до 29. децембра 2016. године у организацији Канцеларије за заштиту животне средине и удружења грађана ГМ Оптимист, ГМ еко баланс и Екооко.

Програм:

- Четвртак (22. децембар), у 13 сати у свечаној сали Гимназије биће организована трибина  под називом Будућност система одлагања отпада у Г. Милановцу. Учесници су: представници ЈКП, представници Канцеларије за заштиту животне средине и Комуналне инспекције; модератор: Бојан Миловановић. Циљна група за присуствовање и учешће: средњошколци, корисници услуга ЈКП, привредници...

- Понедељак (26. децембар), у 12 сати на Тргу - традиционално кићење новогодишњих јелки украсима од рециклажног материјала - радионица „Будимо маштовити, чувајмо планету и за време празника“, дељење едукативних флајера и позива за trashion fashion. Учесници су ПУ Сунце и све основне школе. Уручење награда и признања учесницима. Израђене украсе са свих јелки које припадају школама и вртићу биће премештене на Трг где ће бити окићено дрво по избору.

- Уторак (27. децембар), у 12 сати на Тргу – изложбе и еколошке радионице ученика свих школа и вртића, дељење едукативних флајера и позива за trashion fashion. Посебно скренути пажњу на примарну селекцију отпада (у случају кише обезбедићемо алтернативни простор). Учесници су основне и средње школе, заинтересовани привредници FEPLO …

- Среда (28. децембар), у Гимназији у 19 сати trashion fashion за ученике основних и средњих школа. Дељење едукативних флајера.

- Четвртак (29. децембар), у Анексу вртића у 16 и 18 сати trashion fashion. Учесници су деца предшколског узраста. Дељење едукативних флајера.