All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390

Прво место на Еко-квизу за екипу наше школе

Данас је у Спортској хали "Бреза" одржано такмичење из екологије и заштите животне средине за основце. Ученици ОШ Момчило Настасијевић победници су другог Еко-квиза који је организован под покровитељством Општинске управе Горњи Милановац. Друго место освојила је екипа ОШ „Таковски устанак“ из Такова, а треће основци ОШ „Десанка Максимовић“.

Опширније...

Промоција Еколошког календара 2018

Промоција Еколошког календара за 2018. годину, аутора др Љиљане Ђуровић, одржана је у петак, 1. децембра у 18 часова у Малој сали Дечјег културног центра Београд. Том приликом одржано је и низ радионица:

Опширније...

Акција прикупљања старе хартије

Наша школа сваке године организује низ активности у циљу заштитe животне средине. На почетку нове школске године прва активност ће бити прикупљање старе хартије. У понедељак, 11. септембра 2017. године, донесите старе новине, часописе, бележнице, картоне, одбачене и непотребне папире, кутије (било од пасте за зубе, кекса, намештаја, кућних апарата), које представљају корисну сировину за израду новог папира. Важно је да папир буде чист и без фолија, пластифицираних и металних додатака. Контејнер ће тог дана бити постављен испред улаза у школу, према вртићу.

Опширније...

Трећа милановачка бициклијада и Пројектни дан Еко-школе

ОШ „Момчило Настасијевић“ у понедељак, 5. јуна 2017. године, организује Трећу милановачку бициклијаду и Пројектни дан Еко-школе.

На игралишту ОШ „Момчило Настасијевић“ у 9 сати  биће одржан такмичарски део: полигон спретности, у две узрасне категорије - основна и средња школа; вожња задовољства (за ученике старије од 12 година) почиње у 11:30 сати (од ОШ „Момчило Настасијевић“, главном улицом до центра, кружног тока у индустријској зони и назад истом трасом до школе) уз пратњу полиције и обезбеђења.

Опширније...

"Зелени лист" за Љиљану Ђуровић

У акцији доделе националних признања "Зелени лист" и "Црни лист" учествовали су заинтересовани грађани са подручја целе Србије, који су предлагали појединце, удружења, компаније и институције за „ЗЕЛЕНИ ЛИСТ“ или "ЦРНИ ЛИСТ" на основу пројеката или акција реализованих у 2016. години којима је дат значајан допринос очувању или нарушавању животне средине. Организатор ове акције која траје већ 34 година је Радио Београд 2, а од пре осам година јој се придружио и Покрет горана Војводине. Свечана додела "ЦРНОГ и ЗЕЛЕНОГ ЛИСТА" одржана je 25. априла 2017. године у Сремским Карловцима, у Свечаној сали Карловачке гимназије, са симболичним почетком у 11:55 часова.

Опширније...