All for Joomla All for Webmasters
osmn@mts.rs
032 720 390

Годишњи састанак координатора Еко-школа

Састанку координатора Еко-школа Србије, одржаном почетком новембра у Технолошкој школи у Параћину, присуствовала је и координатор наше Еко-школе др Љиљана Ђуровић. На скупу је било речи о претходним активностима и онима које следе, са нагласком да се интензивира сарадња са локалном заједницом и међусобна сарадња Еко-школа, у земљи и на међународном нивоу. Представљени су актуелни пројекти Еко – пакет и Велики лов на биљку.

Опширније...

Акција прикупљања старог папира

Наша школа традиционално учествује у прикупљању секундарних сировина, тако и ове године прикупљамо стару хартију, од уторка 22. новембра до петка 25. новембра. Позивамо све ученике да у овом периоду у школу донесу стари папир. 

Опширније...

Дан пчеларства

У холу школе, 27. октобра 2016. године, одржано је предавање о значају пчеларства. Предавач је био дугогодишњи пчелар и наставник ликовне културе Душан Лазаревић.

Опширније...

Одобрена обнова статуса Еко-школе

Протекле недеље добили смо обавештење од представника Амбасадора одрживог развоја и животне средине, а на основу одлуке савета ФЕЕ програма у Србији (Foundation for Environmental Education) за Еко-школу ОШ "Момчило Настасијевић" из Горњег Милановца, да нам је одобрена обнова статуса након две године имплементације програма.

Опширније...

Еко-школа

Наша школа се у овом пројекту налази од маја 2013. године. Еко-школе су међународни програм развоја еколошког образовањa и образовања за одрживи развој у школама. Циљ Eко-школа је подићи свест учесника наставног процеса о одрживом развоју кроз школске активности. Овај програм је систем награђивања школских установа на локалном, државном и међународном нивоу.

Интелектуални власник међународног програма Еко школе је FEE (Foundation for Enviromental Education), чији је једини овлашћени представник и национални члан организација „Амбасадори одрживог развоја и животне средине”. У Републици Србији међународни програм „Еко-школе” подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја „као пројекат који има за циљ заштиту животне средине и промовисање образовања за одрживи развој”.

У Хотелу „Шумадија“ у Београду, 12. децембра 2014. године, Основној школи „Момчило Настасијевић“ званично је додељена Еко-зелена застава! Нашу школу представљале су: Драгана Никитовић, директор школе и учитељице и координатори пројекта, Љиљана Ђуровић и Јасмина Марковић.